Moordspel tijdens een vrijgezellenfeest

Geschiedenis van het vrijgezellenfeest


Het vrijgezellenfeest wordt traditioneel georganiseerd door vrienden van het bruidspaar. Vroeger werden de aanstaande bruid en bruidegom de avond voor het huwelijk ontvoerd door vrienden en mee op pad genomen om de laatste dag als vrijgezel te vieren. Op het vrijgezellenfeest gaan voor de bruid alleen vriendinnen mee en voor de bruidegom alleen vrienden. Het vrijgezellenfeestje is er doorgaans op gericht om de bruid of bruidegom voor paal te zetten. De locatie, de dag, het tijdstip en het antwoord op de vraag óf er überhaupt een vrijgezellenfeestje gaat komen, dient bij voorkeur tot op het laatste moment geheim te worden gehouden om zo de vrijgezel in kwestie zo veel mogelijk te verrassen. Het is gebruikelijk dat de vrijgezel tijdens het vrijgezellenfeest in een opvallend kledingstuk wordt gehesen, zodat hij of zij duidelijk te herkennen is. In deze hoedanigheid dienen vaak één of meerdere gênante opdrachten uitgevoerd te worden.

Soms gaan de vrienden zeer ver hierin, tot op of over de grens van wat voor de bruidegom of het koppel toelaatbaar is. Voorbeelden zijn het inhuren van strippers of zelfs prostituees.

Sommige bedrijven zijn volledig ingespeeld op vrijgezellenfeesten en bieden daarom speciale arrangementen aan om de dag tot een succes te maken - hetzij voor de vrijgezel, hetzij voor de overige feestgangers. Zo is er bij sommige paintballverenigingen standaard een konijnenpak voor de vrijgezel aanwezig, zodat de vrijgezel - die geen wapen krijgt - tijdens een potje paintballen door de feestgangers vrolijk opgejaagd kan worden.

Volgens de traditie vindt het vrijgezellenfeest plaats op de vooravond van de bruiloft, maar dat blijkt in praktijk vaak niet handig in verband met onder andere vermoeidheid en alcohol. Een week tot een maand van tevoren is een betere optie. Zo kan iedereen helemaal los op het vrijgezellenfeest en toch uitgerust en fris op de bruiloft verschijnen.

Copyright Rinada Entertainment   |   Alle rechten voorbehouden